oferta

dla szkół

Zdrowie dziecka, jego prawidłowy rozwój i wzrost, dobre samopoczucie, korzystne relację z rówieśnikami zależą między innymi od odpowiedniego żywienia, czyli od właściwie zestawionych i rozłożonych posiłków w ciągu dnia.

Prawidłowe żywienie odgrywa ważną rolę przez całe życie, ale na szczególną uwagę zasługują dzieci, ponieważ są narażone na błędy w żywieniu. Nawyki żywieniowe nabyte w dzieciństwie często kształtują późniejsze wybory, dlatego jako firma cateringowa dostarczająca posiłki do szkół i przedszkoli pragniemy dołożyć wszelkich starań, aby przygotowywane przez nas posiłki były smaczne i zdrowe. Przede wszystkim jednak chcemy, aby nasze jadłospisy byty zgodne z najnowszymi zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, wykładowców Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz organizatorów kampanii na rzecz naturalnej diety w przedszkolach "Zdrowy Przedszkolak". 

Kierujemy się następującymi zaleceniami: 

  • Dbamy o różnorodność posiłków, aby zapobiegać niedoborom składników odżywczych;
  • Nie używamy produktów zawierających konserwanty, barwniki, wzmacniacze smaków, itp.;
  • Sezonowe warzywa i owoce pojawiają się w każdym posiłku, gdyż są źródłem witamin i składników mineralnych, a także błonnika pokarmowego;
  • Ograniczamy sól i cukier, które są m.in. przyczyną chorób cywilizacyjnych;
  • Proponujemy zdrowe napoje tj. woda, herbatki ziołowe i owocowe, kompoty;
  • Używamy produktów zbożowych o niewielkim stopniu przetworzenia; 

Firma Kucharek Sześć zaprasza do współpracy szkoły podstawowe, gimnazja i szkoły średnie. W naszej ofercie posiadamy szeroką gamę obiadów tradycyjnej kuchni polskiej. Przyrządzane zawsze ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców, gotowane przez zespół doświadczonych kucharzy. Tradycyjna kuchnia pozwoli Państwu podopiecznym poznać naturalne smaki kuchni polskiej bez konserwantów, ulepszaczy i sztucznych barwników. Gwarantując świeże posiłki zapewniamy nawjyższq jakość naszych produktów, a co za tym idzie - zdrowie waszych podopiecznych.

TYDZIEŃ I / III
 
PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA (350 ML)
PULPETY W SOSIE (100 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SAŁATKA Z BURACZKÓW (80 G)
 
WTOREK
ZUPA FASOLOWA (350 ML)
KOTLET SCHABOWY (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY (80 G)
 
ŚRODA
ROSÓŁ (350 ML)
KARCZEK DUSZONY (100 G)
KLUSKI ŚLĄSKIE (160 G)
SAŁATKA Z OGÓRKA (80 G)
 
CZWARTEK
ZUPA POMIDOROWA (350 ML)
MEDIALION (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
MARCHEWKA ZASMAŻANA (80 G)
 
PIĄTEK
BARSZCZ UKRAIŃSKI (350 ML)
FILET Z SOLI W PANIERCE (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (80 G)
 
 
TYDZIEŃ II / IV
 
PONIEDZIAŁEK
KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY (350 ML)
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POROWYM (100 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SURÓWKA Z MARCHEWKI (80 G)
 
WTOREK
KALAFIOROWA (350 ML)
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM (100 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY (80 G)
 
ŚRODA
ROSÓŁ (350 ML)
KURCZAK PIECZONY (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SAŁATKA Z OGÓRKA (80 G)
 
CZWARTEK
KRUPNIK RYŻOWY (350 ML)
KOTLET MIELONY (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
MARCHEWKA ZASMAŻANA (80 G)
 
PIĄTEK
ZUPA JARZYNOWA (350 ML)
MIRUNA W PANIERCE (80 G)
ZIEMNIAKI (140 G)
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (80 G)
Oferta wielkanocna w Kucharek Sześć