Zdrowie dziecka, jego prawidłowy rozwój i wzrost, dobre samopoczucie, korzystne relację z rówieśnikami zależą między innymi od odpowiedniego żywienia, czyli od właściwie zestawionych i rozłożonych posiłków w ciągu dnia.
Prawidłowe żywienie odgrywa ważną rolę przez całe życie, ale na szczególną uwagę zasługują dzieci, ponieważ są narażone na błędy w żywieniu. Nawyki żywieniowe nabyte w dzieciństwie często kształtują późniejsze wybory, dlatego jako firma cateringowa dostarczająca posiłki do szkół i przedszkoli pragniemy dołożyć wszelkich starań, aby przygotowywane przez nas posiłki były smaczne i zdrowe. Przede wszystkim jednak chcemy, aby nasze jadłospisy byty zgodne z najnowszymi zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, wykładowców Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz organizatorów kampanii na rzecz naturalnej diety w przedszkolach "Zdrowy Przedszkolak".
Kierujemy się następującymi zaleceniami:
Firma Kucharek Sześć zaprasza do współpracy szkoły podstawowe, gimnazja i szkoły średnie. W naszej ofercie posiadamy szeroką gamę obiadów tradycyjnej kuchni polskiej. Przyrządzane zawsze ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców, gotowane przez zespół doświadczonych kucharzy. Tradycyjna kuchnia pozwoli Państwu podopiecznym poznać naturalne smaki kuchni polskiej bez konserwantów, ulepszaczy i sztucznych barwników. Gwarantując świeże posiłki zapewniamy nawjyższq jakość naszych produktów, a co za tym idzie - zdrowie waszych podopiecznych.
TYDZIEŃ I / III |
PONIEDZIAŁEK |
ZUPA OGÓRKOWA (350 ML) |
PULPETY W SOSIE (100 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SAŁATKA Z BURACZKÓW (80 G) |
WTOREK |
ZUPA FASOLOWA (350 ML) |
KOTLET SCHABOWY (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY (80 G) |
ŚRODA |
ROSÓŁ (350 ML) |
KARCZEK DUSZONY (100 G) |
KLUSKI ŚLĄSKIE (160 G) |
SAŁATKA Z OGÓRKA (80 G) |
CZWARTEK |
ZUPA POMIDOROWA (350 ML) |
MEDIALION (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
MARCHEWKA ZASMAŻANA (80 G) |
PIĄTEK |
BARSZCZ UKRAIŃSKI (350 ML) |
FILET Z SOLI W PANIERCE (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (80 G) |
TYDZIEŃ II / IV |
PONIEDZIAŁEK |
KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAPUSTY (350 ML) |
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POROWYM (100 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SURÓWKA Z MARCHEWKI (80 G) |
WTOREK |
KALAFIOROWA (350 ML) |
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM (100 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY (80 G) |
ŚRODA |
ROSÓŁ (350 ML) |
KURCZAK PIECZONY (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SAŁATKA Z OGÓRKA (80 G) |
CZWARTEK |
KRUPNIK RYŻOWY (350 ML) |
KOTLET MIELONY (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
MARCHEWKA ZASMAŻANA (80 G) |
PIĄTEK |
ZUPA JARZYNOWA (350 ML) |
MIRUNA W PANIERCE (80 G) |
ZIEMNIAKI (140 G) |
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY (80 G) |